Razkrita kabala
Michael Leitman

LMBSI0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

ISBN:

978-961-93093-0-8

Velikost:

A5

Strani:

160

 
 
 

Cena

Poštnina

CD

Skupaj

 

Mehka vezava

10,00

5,00

 

15,00

 

Trda vezava

16,00

5,00

-

21,00

 

 

Komentar knjige:

Razkrita kabala - Kako egoizem zamenjati z altruizmom?

Kaj se dogaja okrog nas? Globalna kriza nam preti na vseh nivojih, razpadajo mogočni ekonomski sistemi, vse več držav je pred bankrotom, topijo se ledeniki, zaradi vulkanov morajo pristajati letala, potresi in poplave uničujejo mesta, vse več je ločitev, depresija in stres nas s svojimi lepljivimi prsti oblikujeta v brezumno maso in mi brezglavo tekamo po svojih ustaljenih navadah in vse bolj ostajamo brez sape. Če pa nam uspe preživeti vse te apokalipse, cunamije in namrgodene »šefe«, se bo še vedno v bližini našla kakšna »Al Kaida«, ki nas bo opozorila, da so lahko naša življenja bistveno krajša, kot smo pričakovali.

Vse več ljudi se obrača vase in si postavlja vprašanja: »Kdo sem v bistvu jaz? Kaj je moj namen, kaj je moja resničnost in kaj je resničnost na splošno? Ali ima življenje kakšna pravila ali pa je vse samo igra usode?« Ta vprašanja segajo v nedogled. Knjiga dr. Michaela Laitmana Razkrita kabala poskuša odgovorita ravno na ta vprašanja. Avtor nam razkrije starodavno modrost avtentične kabale, vpogled v nove možnosti razumevanja našega življenja ali, kot je zapisal avtor, možnost, da vsaj za trenutek pokukamo v neskončnost.

V tej knjigi ne boste našli nikakršnega skritega misticizma, velike magije ali površnega leporečja literature »new age«, ki bi bila zavita v barve potrošništva in splošne sprejemljivosti. Ta knjiga ni napisana s ciljem, da bi vam bila všeč, da bi jo brali zaradi zabave, odmika od resničnosti ali brezdelja. V njej ni ničesar sladkobnega in umirjenega. Razkrita kabala zelo natančno opisuje osnove nastanka kabale, ki nas vodi po poti nastanka sveta in odkrivanja bistva življenja. Na neverjetno bridek in umno razigran, celo znanstven način, je Michael Laitman povzel to veliko modrost na vsega 160 straneh. Branje knjige zahteva od nas polno pozornost in enako odprt um, da bi lahko sestavili vse puzle v veliko sliko, ki se nam odkrije na koncu.

Rav dr. Michael Laitman je mednarodno priznana avtoriteta za izvorno kabalo. Njegova biografija je zelo neobičajna za nekoga, ki je znan po duhovnosti: znanstveno je izobražen, ima naslov magistra biokibernetike in je imel uspešno znanstveno kariero. S kabalo se je zbližal, da bi poglobil svoje znanstveno raziskovanje. Doktoriral je iz filozofije in kabale na moskovskem Inštitutu za filozofijo Ruske akademije znanosti. Kabalo je pričel preučevati leta 1976 in nadaljeval to delo vse do današnjih dni. Ko je iskal nove poti v kabali, je leta 1979 spoznal kabalista rabina Barucha Shaloma HaLevia Ashlaga (1906-1991), sina in naslednika kabalista rabina Yehuda LeibaHaLevia Ashlaga (1884-1954). Znan je bil kot Baal HaSulam zaradi svojega dela Sulam (hebrejsko lestev) – komentarja knjige Zohar. Sin Baala Ha-Sulama je Michaela Laitmana tako prevzel, da je postal njegov najbližji učenec in tajnik ter tako preživel večino svojega časa v družbi svojega spoštovanega mentorja. Z učenjem je vpijal njegovo znanje, kolikor se je le dalo.

Michael Laitman velja danes za največjo avtoriteto za kabalo. Je avtor več kot tridesetih knjig o kabali, ki so prevedene v več kot dvajset jezikov. Njegove lekcije se vsakodnevno v živo predvajajo na kabelski televiziji in spletu po vsem svetu. V zadnjih letih je postal iskan predavatelj v akademskih krogih Amerike in Evrope. Dr. Laitman je ustanovitelj in predsednik Inštituta za poučevanje in raziskovanje kabale – Bnei Baruch, ki upravlja z največjo internetno stranjo na temo kabale: www.kabbalah.info. Stran omogoča neomejen dostop do kabalističnih tekstov, video in audio vsebin v več kot dvajsetih jezikih. Internetne strani inštituta Bnei Baruch mesečno obišče več kot 1,5 milijona obiskovalcev. Od leta 2.000 Encyclopedia Britannica navaja www.kabbalah.info kot eno največjih internetnih strani po številu obiskov in količini edukativnega in informativnega materiala o znanosti kabale.

"To knjigo sem se odločil napisati, da bi predstavil kabalo kot izvor žive modrosti, ki je svojo vrednost dokazala v več tisoč letih. Pravzaprav je kabala kot duhovni in praktični vodič skozi življenje danes pomembnejša kot kdajkoli prej. Razkrita kabala pripoveduje resnično zgodbo o kabali: kako je nastala, kako se je razvijala in kako danes služi kot vodnik nam vsem, nam pomaga mirno živeti in napredovati v današnjem nevarnem svetu. Ravno tako nas knjiga vodi na osebno potovanje odkrivanja odgovora na vprašanja o življenju in našem mestu v vesolju! Povedal sem zgodbo o kabali na jasen in enostaven način, ker želim, da uživate ob branju tako, kakor sem sam užival ob pisanju. Če Razkrita kabala vnese mir in užitek v vaše življenje in vam omogoči, da na hitro pogledate v neskončnost, bo moja nagrada popolna." - Michael Laitman

Zadnjič obnovljena: avgust 2011
Copyright © 2007 Teozofska knjiga