Nevidni pomočniki
Charles Webster LeadbeaterLCBSI0006

 


Jezik:

slovenski

ISBN EL:

978-961-6561-17-4

Velikost:

900 x 650 px

Strani:

109

 
 
 

Cena

Poštnina

CD

Skupaj

 

Elektronska knjiga

Brezplačna

 -

-

 -

Z dodano možnostjo tiskanja

5,85

-

-

5,85

 

Komentar knjige:

Dokler nas ni pogoltnil veliki val materializma, je veljal nevidni svet za vir žive pomoči. Vendar pa se sedaj vrača v sodobno življenje. Vso očarljivo narodopisje o palčkih, škratih in gnomih, o duhovih vode in zraka, planin in rudnikov, se ne kaže več kot nepomembno praznoverje, temveč kot nekaj, kar v osnovi sloni na dejanskih in znanstvenih dejstvih.

Ni odveč, če vedno znova poudarjamo, da teozofija s svojim učenjem o nesmrtnosti duše in življenju po smrti stoji na povsem drugačnem stališču kot je tisto običajne religije; teh velikih resnic ne predstavlja zgolj na podlagi neke starodavne svete knjige. Ko govori o teh stvareh, ne obravnava le pobožnih mnenj ali metafizičnih špekulacij, temveč trdna, določna dejstva, tako resnična in znana kot je zrak, ki ga vdihavamo, ali hiše, v katerih živimo. Govori o dejstvih, ki jih mnogi od nas nenehno izkušamo, o dejstvih, na katerih temelji delo nekaterih naših učencev.

Najvišje mesto med vzvišenimi pojmovanji, ki jih je ponovno razkrila teozofija, zavzema prav to o velikih, uslužnih posrednikih narave. Verovanje vanje je bilo razširjeno po vsem svetu že od samega začetka zgodovine in je univerzalno sprejeto še dandanes, razen v ozkih področjih protestantizma. Ta je poskušal svet svojih zagovornikov izprazniti in zatemniti tako, da je zavrnil naravno in popolno idejo o posredovalnih učinkih narave ter je vse skrčil le na dva činitelja, človeka in boga - načrt, s katerim je pojmovanje božanstva neskončno ponižal, človeka pa pustil brez pomoči.

Zadnjič obnovljena: april 2009
Copyright © 2007 Teozofska knjiga