Jasnovidnost
Charles Webster LeadbeaterLCBSI0005
Jezik:

slovenski

ISBN EL:

978-961-245-431-9

Velikost:

900 x 650 px

Strani:

134

 
 
 

Cena

Poštnina

CD

Skupaj

 

Elektronska knjiga

7,85

-

-

7,85

 

Komentar knjige:

Jasnovidnost dobesedno ne pomeni nič drugega kot "jasno videnje", in je beseda, ki so jo žalostno zlorabljali in celo ponižali do te mere, da je služila za opis zvijač sejemskih sleparjev. Celo v svojem bolj omejenem smislu pokriva širen razpon pojavov, ki se tako zelo razlikujejo po značaju, tako da ni lahko podati definicije z besedo, ki bi bila obenem jedrnata in natančna.

V teozofski literaturi nenehno srečujemo zagotovila, da so višje sposobnosti dediščina človeštva na splošno - da je na primer zmožnost jasnovidnosti latentna v vsakem človeku in da so tisti, pri katerih se že objavlja, preprosto v tej podrobnosti za korak naprej od ostalih. Čeprav je ta trditev točna, pa se vendar zdi precej medla in nerealna večini ljudi, preprosto zato, ker na takšno sposobnost gledajo kot na nekaj povsem drugačnega od karkoli, kar so doslej izkušali, tako da so dokaj prepričani, da oni sami te sposobnosti nikakor ne bi mogli razviti.

Ta občutek nerealnosti bi mogoče lahko razpršili tako, da poskusimo razumeti, da je jasnovidnost, tako kot številne druge stvari v naravi, v glavnem vprašanje vibracij in da dejansko ni nič drugega kot le razširitev moči, ki jih mi vsi uporabljamo v naših življenjih vsak dan. Mi vsi stalno živimo obkroženi s širnim morjem mešanice zraka in etra, pri čemer drugi prežema prvega, tako kot vso fizično materijo; in vtisi iz zunanjega sveta nas dosežejo predvsem s pomočjo vibracij v tem širnem morju materije. To vsi dobro vemo, toda morda mnogim med nami še ni znano, da je število teh vibracij, na katere smo se sposobni odzvati dejansko povsem neznatno.

Zadnjič obnovljena: april 2009
Copyright © 2007 Teozofska knjiga