Skozi Vrata iz Zlata
Mabel Collins (Kenningale R. Cook)

CMBSI0004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN EL:

961-236-805-8

Velikost:

900 x 650 px

Strani:

79

 
 
 

Cena

Poštnina

CD

Skupaj

 

Elektronska knjiga

4,70

-

-

4,70

 

Komentar knjige:

Spremna beseda W. Q. Judgea, vidnega ameriškega teozofa, k tej knjigi, pravi: “V določenih ozirih lahko na to knjigo gledamo kot na komentar k Luči na Pot. Dobro bi bilo, ko bi si bralec to zapomnil. Kajti mnoge stvari iz knjige, ki je že postala klasično delo naše literature, bodo postale jasne šele ob branju te slednje. Skozi Vrata iz Zlata je delo, ki bi ga morali, kot pomoč pri študiju, imeti nenehno pri roki. Gotovo bo postalo ena od merodajnih knjig Teozofije.

“Vrata iz Zlata” predstavljajo vstop v kraljestvo duše, ki ga ni mogoče spoznati preko fizičnih zaznav. In namen te knjige je nakazati nekaj korakov, ki so nujni, da bi dosegli njihov prag. Knjiga se, tako kot večina del teozofskega značaja, obrača na širšo javnost z izredno lepoto stila in jasnostjo svojih trditev. Zahodnemu svetu govori v njegovem lastnem jeziku in prav v tem dejstvu počiva precej njene vrednosti.
Tisti, ki so hrepeneli po nečem “praktičnem”, bodo to našli prav v tej knjigi. Verjetno bo prišla v roke tisočih, ki le malo, ali pa nič ne vedo o Teozofiji, a bo gotovo naletela na globoko občuteno, pa čeprav neizraženo potrebo. Brez dvoma pa bo nekatere s svojo neubranljivo logiko odpeljala daleč naprej, dokler ne bodo srečali nekaj, kar bo silovito pretreslo nekatere njihove stare predstave, ki so jih imeli za trdne - pretres, ki lahko povzroči zadržanost, a od katerega si ne bodo tako lahko opomogli in ki jih bo verjetno napotil na resno razmišljanje.”

To je tudi tretje od treh del pisateljice Mabel Collins, ki so bila izbrana za rdečo nit poskusa predstavitve (pod podnaslovom “oris zahodne ezoterične tradicije”) začetkov duhovnega gibanja, ki se je porodilo v zadnjem četrtletju devetnajstega stoletja in pomembno vplivalo na silovito širjenje zanimanja za področje duhovnosti skozi celotno preteklo stoletje, vse do današnjih dni.

Delo je, kakor omenjeno, dopolnjeno še s spremno besedo vidnega ameriškega teozofa Williama Quana Judgea.

Zadnjič obnovljena: april 2009
Copyright © 2007 Teozofska knjiga