Povest o Belem Lotosu
Mabel Collins (Kenningale R. Cook)

CMBSI0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

ISBN EL-10:

961-236-803-1

Velikost:

780 x 580 px

Strani:

167

 
 
 

Cena

Poštnina

CD

Skupaj

 

Elektronska knjiga

7,20

-

-

7,20

 

Komentar knjižice:

Kakor pravi komentar Tallapragada Subba Rowa, izjemnega indijskega mistika, k besedilu te knjige, je to “Delo vsestransko poučno, saj dokaj verno opisuje egipčansko vero in svečeništvo v obdobju, ko je ta religija že začela izgubljati svojo čistost in je degenerirala v sistem tantričnega čaščenja, onesnaženega in oskrunjenega s črno magijo, brezobzirno uporabljeno za sebične in nemoralne namene. Poleg tega je zgodba verjetno celo resnična. Njen glavni junak, Sensa, je predstavljen kot zadnji hierofant Egipta. Zdi se namreč, da se z religijami dogaja nekaj podobnega kot z drevesom, ki prepušča svojo nadaljnjo usodo le enemu samemu semenu, ki naj bi se razvilo v podobno drevo, pa čeprav za ceno tega, da povsem izgine. Tako naj bi vsaka religija prepuščala svoje nadaljnje življenje in energijo v varstvo enega ali več adeptov, ki jim usoda namenja ohranitev njene modrosti in oživitev njene rasti v nekem bodočem času, ko cikel evolucije doseže točko, ko je mogoče doseči željen rezultat. Tako naj bi se tudi velika, stara Khemova religija - ko bo za to nastopil dogovorjeni čas - zopet pojavila na tem planetu v višji in plemenitejši obliki. Zato ni prav nič nerazumno, če domnevamo, da je Sensa iz naše zgodbe sedaj verjetno nek zelo visok adept, ki čaka na to, da bo lahko uresničil povelja Gospe Belega Lotosa.”

To je tudi prvo od treh del pisateljice Mabel Collins, ki so bila izbrana za rdečo nit poskusa predstavitve (pod podnaslovom “oris zahodne ezoterične tradicije”) začetkov duhovnega gibanja, ki se je porodilo v zadnjem četrtletju devetnajstega stoletja in pomembno vplivalo na silovito širjenje zanimanja za področje duhovnosti skozi celotno preteklo stoletje, vse do današnjih dni.

Delo je, kakor omenjeno, dopolnjeno še s Komentarjem Povesti o Belem Lotosu, indijskega mistika Tallapragada Subba Rowa.

Zadnjič obnovljena: april 2009
Copyright © 2007 Teozofska knjiga