Miselne Oblike
Annie Besant (Wood)
Charles Webster Leadbeater

BABSI0009
 
 
 
 
 

Jezik:

slovenski

ISBN EL-10:

961-6561-10-3

Velikost:

900 x 650 px

Strani:

100

 
 
 

Cena

Poštnina

CD

Skupaj

 

Elektronska knjiga

4,60

-

-

4,60

 

Komentar knjige:

Ena izmed najbolj zanimivih poti, ki vodijo iz fizičnega v astralni svet, je preučevanje mišljenja. Zahodni znanstvenik, ki izhaja iz anatomije in fiziologije možganov, si prizadeva, da bi ustvaril temelj za trdno psihologijo. Prehaja v področje sanj, utvar, halucinacij, a takoj, ko poskuša zasnovati izkustveno znanost, ki bi te pojave uredila in razvrstila, se neizogibno znajde na astralni ravni. Dr. Baraduc iz Pariza je skoraj prekoračil to mejo, ko je posnel astro-mentalne podobe in dobil slike tega, kar je z materialističnega zornega kota rezultat vibracij v sivi materiji možganov.

Vsem tistim, ki so posvetili zanimanje temu vprašanju, je že dolgo časa znano, da so ti vtisi proizvod odseva ultravijoličnih žarkov s predmetov, ki niso vidni z žarki običajnega spektra. Jasnovidci so tako dobili potrditev v pojavljanju podob na občutljivih fotografskih ploščah, katere so sicer videvali in opisovali ob seansah, čeprav niso bile vidne za fizični vid.

Morda bo zato koristno, če študentom, predstavimo nekatera dejstva v naravi, ki bodo pojasnila tovrstne rezultate. Ti so nujno nepopolni, kajti fizični fotografski aparat in občutljive plošče niso idealni instrumenti za astralne raziskave, pa čeprav so rezultati izredno zanimivi in dragoceni, ker predstavljajo vez med jasnovidnimi in fizičnimi znanstvenimi raziskavami.

Misli so stvari. Mnogi so že prežeti z resničnostjo te trditve. Vendar pa imajo le maloštevilni jasno predstavo o tem, kakšna vrsta stvari je misel. Cilj te knjige je zato ta, da bi nam to pomagala razjasniti.

Zadnjič obnovljena: april 2009
Copyright © 2007 Teozofska knjiga