Zakoni višjega življenja
Annie Besant (Wood)

BABSI0008
 
 
 
 

Jezik:

slovenski

ISBN EL-10:

961-6561-13-8

ISBN EL-13:

978-961-6561-13-6

Velikost:

900 x 650 px

Strani:

51

 
 
 

Cena

Poštnina

CD

Skupaj

 

Elektronska knjiga

3,50

-

-

3,50

 

Komentar knjige:

Ko začnemo živeti življenje Duha, življenje, ki prepozna Eno v mnogoterih oblikah, potem začne padati na nas najvišja duhovna resnica, ki pravi, da žrtvovanje ni bolečina, ampak veselje, da to ni žalost, ampak vzhičenje, da je tisto, kar je za meso bolečina, za duh blaženost in da je to naše resnično življenje. Potem spoznamo, da je vidik žrtvovanja, ki se je zdel žalost, le popolna utvara, ter da je močnejši od vsakega ugodja, ki ga lahko ponudi svet, da je bolj veselo kot katero koli veselje, ki ga nudita bogastvo ali položaj, bolj blaženo kot katera koli blaženost, ki jo lahko ponudi svet. To je blaženost svobodnega Duha, ki s svojim izlivanjem najde zvezo z Jazom, ki ve, da živi v številnih oblikah, da valuje vzdolž številnih kanalov, namesto da bi sledilo omejitvam posamezne oblike.

V tem je veselje Rešiteljev človeštva, Tistih, ki so se dvignili do znanja o enosti in postali Vodniki, Pomočniki, Odrešeniki rase. Korak za korakom, počasi in postopno, so se vzpenjali navzgor in navzgor ter prečkali Zaliv Niča, o katerem sem govorila, in na drugi strani našli pot. Odkrili so občutek realnosti življenja. V Zalivu Niča, v katerem se je zdelo, kot da so izgubili samega Sebe, so Sebe našli nad svetom oblik. Iz tistega višjega življenja se zdijo oblike kot posode enega, prežemajočega Življenja in Jaza. Z občutkom neopisljivega veselja so Oni spoznali, da se lahko živeči Jaz izlije v vse številne oblike, da ne pozna razlike med obliko in obliko, ampak vse te le kot kanale enega Duha.

To je razlog, zakaj lahko Rešitelj sveta pomaga rasi in okrepi Svoje slabotnejše brate. Zato, ker se je dvignil na veliko višino, kjer so vsi jazi znani le kot eden, vse različne oblike pa le kot Njegove lastne. On spozna Sebe v vsaki. On je vesel z veselim in žalosten z žalostnim. On je slaboten s slabotnim in močan z močnim, vsi so le deli Njega. Njemu sta pravičnost in grešnost enaki. On ve, da živi na vsaki stopnji Edini Jaz življenje, ki je On Sam. On spozna sebe v kamnu, v rastlini, v zverini, v divjaku, enako kot v Svetniku in v Modrecu. On vidi eno Življenje povsod in spozna Sebe kot Življenje. Kje je potem prostor za strah? Kje je potem prostor za dvom? Ne obstoja nič drugega kot Edini Jaz, in nič zunaj Njega, ne za strah in ne za izziv.

Zadnjič obnovljena: april 2009
Copyright © 2007 Teozofska knjiga